הכל על אזרחות רומנית

רומניה הצטרפה בשנת 2007 לאחוד האירופי הכולל 27 מדינות בכל רחבי אירופה. לכן, האזרחות הרומנית והדרכון הרומני פותחים לך שערים לכל אחת ממדינות אלה עם כל היתרונות הגלומים בזה:

  • יכולת לבחור את מקום מגוריך בכל אחת ממדינות האחוד האירופי.
  • זכות עבודה בכל אחת ממדינות האחוד האירופי.
  • זכאות ללמודים אקדמאיים מסובסדים בכל אחת מהמדינות בעלויות נמוכות ביותר.
  • אפשרות לרכישת קרקעות ולהשקעות בנדל"ן וקבלת ממון בתנאים מאד נוחים וללא הצמדה.
  • כניסה לקנדה ללא צורך בויזה.

אזרחות רומנית ודרכון רומני-אירופאי

עמותת "אזרחים ושורשים" לקחה על עצמה משימה לסייע לישראלים ממוצא רומני, ולכל צאצאיהם, לקבל או לאשרר את אזרחותם הרומנית ללא בחינה בשפה הרומנית.

לאנשי הקשר עם הלקוחות נסיון רב בפעילות הקשורה לאזרחות הרומנית, במיוחד בתיקים אשר דורשים טפול מאד אינטנסיבי של המומחים והיועצים המקצועיים שלנו העובדים ישירות ברומניה.

אילו יתרונות מציעה לך עמותת "אזרחים ושורשים" ?

  1. כל הפעולות שמתבצעות ברומניה הם בשיתוף ופקוח העמותה כחלק מתהליך הוצאת האזרחות הרומנית.
  2. העמותה דואגת כי שכר הטרחה בגין הטפול בתיק יהיה מינימאלי.
  3. העמותה דואגת לחסכון בעלויות והוצאות הכרוכות בבדיקת הזכאות לאזרחות רומנית, תרגומים ואשורים נוטריוניים.
  4. שיטת העבודה של טפול בכל המסמכים והפרוצדורות ישירות ברשויות ברומניה מזרזת עבורך את התהליך במספר חודשים.
  5. הטפול בקבלת אזרחות רומנית והוצאת דרכון רומני כרוך בשחזור מסמכים מארכיונים ופניה לרשויות מנהלתיות ולעיתים לבתי משפט, ולכן הכרחית מעורבות של יועצים מקומיים הבקיאים בשפה ובהתנהלות עם הגורמים הרשמיים.

עידכונים בחוק האזרחות של ממשלת רומניה

ממשלת רומניה החליטה לשנות את חוק האזרחות הרומני מספר 21/1991 , להלן צטוט מנסוח העמדה של הממשלה בנוגע למניעים לשנוי הסעיפים בחוק זה : "בהלקח בחשבון הצורך בשפור הפרוצדורות הקשורות במתן האזרחות הרומנית ומתן פתרון בטפול בבקשות המופנות לוועדה המאשרת, וכן לאור פסקי דין אשר פסק בית המשפט הרומני לאחרונה, בעקבות תביעות משפטיות ומתוך כוונה למנוע תביעות נוספות בנושא זה .... החליטה ממשלת רומניה לאשר בצו מיוחד את השנויים הבאים : .... סעיף 10 יכלול מעתה את התוכן הבא:

סעיף. 10. – אזרחות רומנית יכולה להיות מוענקת לאדם שהיה בעל אזרחות רומנית בעבר, וגם לצאצאיו, עד דור שני, אם הוא מבקש לחדשה תוך שמירת מקום מגוריו מחוץ לרומניה באם הוא מקיים בצורה נאותה את התנאים המפורטים בסעיף 8 תת סעיפים (ב) (ג) (ד)ו (ה).

הערות לגבי חוק האזרחות

  1. סעיף זה מיושם גם לבקשות של אזרחים ישראליים ממוצא רומני, ולצאצאיו עד דור שני (לילידי  בסרביה ובוקובינה עד דור שלישי).
  2. שנוי זה מאפשר לכל צאצאיו של יליד רומניה להגיש בקשה לקבלת האזרחות ללא צורך בידיעת השפה הרומנית.

לקוחה מספרת

צרו קשר עימנו עכשיו